Informatiebijeenkomst 23 maart 2019

Meld je hier aan

Informatiebijeenkomst Ede

 

Wat is iQ Coaches Nederland?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in de informatiebijeenkomst van iQ Coaches. We snappen goed dat je eerst meer wilt weten over ons voordat je je aanmeldt. Laten we ons daarom even voorstellen. iQ Coaches is een samenwerkingsverband van ruim 40 coaches die mensen met onder andere autisme, ADHD en NAH begeleiden. Het aantal cliënten groeit elke week!

Een integrale aanpak werkt beter!

Dat heeft alles te maken met onze aanpak. Autisme, ADHD of NAH werkt op elk terrein in je leven door. Onze begeleiding is daarom net zo breed. Van werk tot wonen, van financiën tot relaties en van gezondheid tot hobby’s. Als iQ Coach ben je er écht voor cliënten.
Wij noemen dat: levensbrede Begeleiding. Dat werkt beter dan de versnipperde vormen van hulpverlening die mensen nu vaak krijgen.

Wat zien we in de praktijk:

● Mensen met autisme voelen zich begrepen en erkend
● Een afname van frustratie, agressie, moedeloosheid en uitzichtloosheid
● Mensen functioneren thuis, op school en in hun werk stabieler

Wij coachen op methodische wijze

Misschien heb je zo je twijfels: is die aanpak wel zorgvuldig en goed onderbouwd? Terechte vragen. Per slot van rekening kan iedereen in Nederland zomaar coach worden. Het is daarom goed om te weten dat we bij iQ Coaches werken met de PILLAR-methodiek. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor mensen met autisme, maar is ook toepasbaar bij mensen met ADHD, PTSS, verslaving, dementie, een licht verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.

Niet probleemgeoriënteerd, maar mensgericht

In de reguliere hulpverlening vormen problemen van cliënten doorgaans het vertrekpunt. Die problemen zijn reëel en ontkennen we niet, maar er is een veel krachtiger uitgangspunt: de diepe behoefte van mensen om van betekenis te zijn voor zichzelf en anderen. Om zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren en zélf richting aan het leven te geven. De PILLAR-methodiek sluit aan bij die existentiële behoefte.

→ Nieuwsgierig? Lees onze whitepaper "Autisme 10 x anders bekeken"

Zes pijlers en praktische handvatten voor coaches:

De methodiek kent zes pijlers: Presentie, Interactie, Levenscoaching, Luisteren, Actie en Rust. Binnen die pijlers is aandacht voor onder meer psychische functies en vermogens, praktische en existentiële gevolgen, oplossingen en acties. De PILLAR-methodiek is voor coaches en hulpverleners uitgewerkt in het boek ‘Op weg naar rust’. Dit boek krijg je van ons tijdens de informatiebijeenkomst.

Ondersteuning bij het opbouwen van een praktijk:

Maar alleen werken met een goede methodiek maakt je nog geen goede coach. Je moet ook een praktijk opbouwen. Dat gaat makkelijker als je je aansluit bij iQ Coaches. Wij ondersteunen je namelijk met bijvoorbeeld promotiemateriaal, tips en trucs. Bovendien komen er elke week centraal hulpvragen van cliënten binnen bij iQ Coaches. Die spelen we door naar de dichtstbijzijnde coach. Dat helpt je om snel een goedlopende praktijk op te bouwen.

Hoe word je iQ Coach?

Doordat het aantal cliënten van iQ Coaches hard groeit, zijn we op zoek naar ondernemende zorgprofessionals die een eigen praktijk willen starten. Je volgt daarbij de opleiding tot iQ Coach. Dit is een door CPION-erkende opleiding op hbo-niveau. Daarnaast helpen we je op weg als ondernemer met de iQ Coaches-starttraining: Van Zorgverlener naar Zorgondernemer. Je hoort er alles over op de informatiebijeenkomst op

30 januari 2018 in Ede

Locatie:
Hegelstate 17
6716 SL Ede (onder poortje door)
Inloop vanaf 19:00 / start om 19:30 / einde 22:00

Nog 25 plekken beschikbaar: meld je snel aan!

Meld je aan1

Hoe dan wel?

Het nieuwe boek van Herman de Neef!

Hoe dan wel van Herman de Neef

Op weg naar rust

Schaf het boek 'Op weg naar rust' nu aan!

Op weg naar rust van Herman de Neef

Vacatures

Waar in Nederland open jij jouw iQ Coaches vestiging?

step0009

TV Programma

"Ondernemen doen we zo"
Klik voor grotere video