Informatiebijeenkomst 21 mei 2022

Meld je hier aan

Over iQ Coaches

iQ Coaches Nederland is de opvolger van De Neef Levenscoaching. Onder de naam De Neef Levenscoaching zijn wij, dat zijn Herman en Marjolein de Neef in 2006 een eigen praktijk voor levensbrede begeleiding voor mensen met autisme en ADHD begonnen.

Ikzelf, Herman, ben van oorsprong filosoof en heb later onder andere als psychiatrisch verpleegkundige, studiebegeleider en als jobcoach en reintegratie consulent gewerkt.
Marjolein heeft jarenlang in meer commerciële en managementfuncties gewerkt. Daarnaast heeft zij na haar topsport carrière haar trainersdiploma behaald en onder andere sportlessen gegeven aan mensen met psychische en fysieke beperkingen.
Door onze ervaring en kennis te combineren bleken wij een sterk ondernemerskoppel te zijn en kon onze praktijk zich razendsnel ontwikkelen.

In de loop der jaren bleken we een goede naam op te bouwen en kwamen er hulpvragen vanuit het hele land. Dit was voor ons een bron van motivatie om te onderzoeken hoe we onze manier van werken landelijk konden ontwikkelen.

In 2010 resulteerde dit in de start van iQ Coaches Nederland. Waarbij de i voor inspired, ofwel voor inspiratie en betrokkenheid staat en de Q voor Quality, ofwel professionaliteit en kwaliteit.

Waar we heel blij mee zijn, is dat we erin geslaagd zijn om een ontwikkelingsgerichte visie op mensen met autisme en ADHD te ontwikkelen en daar een professionele ondernemersorganisatie omheen hebben gebouwd.
Waar we heel trots op zijn, is dat wij en ook onze iQ Coaches, inmiddels vele mensen op hun weg in het leven hebben geholpen. Mensen die vaak binnen de reguliere zorg “uitbehandeld” waren, op een zijspoor gezet, lukt het vaak om met ons opnieuw doel en richting in hun leven te vinden.
Wat we geweldig vinden, is dat we dit inmiddels met meer dan 50 iQ Coaches verspreid over heel Nederland doen. Het is geweldig om te beseffen, dat we met zoveel iQ Coaches deze prachtige reis maken en ondertussen zo vele mensen met en ondanks hun psychische kwetsbaarheid op hun weg door hun leven helpen.

Herman en Marjolein de Neef

Stappenplan

Zes stappen naar je eigen onderneming als iQ Coach

step00015

Op weg naar rust

Schaf het boek 'Op weg naar rust' nu aan!

Op weg naar rust van Herman de Neef

Vacatures

Waar in Nederland open jij jouw iQ Coaches vestiging?

step0009

TV Programma

"Ondernemen doen we zo"
Klik voor grotere video